De leefwereld en de levensloop van je gezin…
Dat is het uitgangspunt waarop we de vorm en inhoud van de begeleiding baseren. Want: autisme heeft niet alleen invloed op de zorgvrager maar ook op zijn/haar omgeving. Wanneer we de effecten en aanpassingen die nodig zijn door de omgeving bespreekbaar maken, komt er een wisselwerking tot stand.
Het openstellen van je huis van voor een zorgprofessional is intensief.
Vaak is het gelukkig het begin van een mooi maar intensief proces.
Het openstellen van je huis voor een zorgprofessional is vaak het begin van een mooi maar intensief proces. De zorgvrager zal samen met de professional de knelpunten in kaart brengen, uitspreken en verwoorden om vervolgens in te zetten op een haalbaar resultaat.
Keep in Touch – thuisbegeleiding
Kinderen en jongeren krijgen vrijwel altijd begeleiding thuis. De begeleiding is dan vooral gericht op diverse structuren en het versterken van zwakke (executieve) functies.
Executieve functies hebben we ons hele leven nodig. Het trainen van bepaalde vaardigheden zoals organiseren, plannen, emotieregulatie, tijdsbesef, concentratie is van essentieel belang.
Naast de zorgvrager hebben de ouders/verzorgers ook vaak vragen over de opvoeding en de moeilijkheden die zich aandienen. Hierin gaan we op zoek naar de samenwerking ouder-kind-professional om met zijn allen bij te dragen aan het proces.
Keep in Touch – ouderbegeleiding
Onze zorgprofessional komt bij jullie thuis en geeft tips in het omgaan met autisme en/of opvoedproblemen. Een kind met autisme (ASS) of een andere beperking vraagt veel aandacht en inzet van de gezins- of familieleden. Daarom richten we ons niet alleen op de zorgvrager of de kinderen met ASS en/of ADHD en aanverwante stoornissen.
Ouders zijn de ervaringsdeskundigen als het gaat om hun kind(eren). Ouders houden daarom altijd de regie. Broertjes en zusjes in het gezin hebben doorgaans ook behoefte aan uitleg en ondersteuning. Anders met elkaar omgaan – elkaar beter begrijpen – geeft vaak al een stuk verlichting.